Corneliu Ciurea: Alegerile de la Hânceşti nu sunt favorabile pentru partidele de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hânceşti nu sunt captivante pentru formaţiunile politice, mai ales pentru cele de dreapta.

Corneliu Ciurea spune că acest scrutin nu pică deloc la ţanc pentru unele partide pentru că au de rezolvat alte probleme, referindu-se în special la cele două partide care formează blocul ACUM, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, transmite IPN.

Potrivit lui, dreapta şi-a evaluat capacităţile şi încearcă să-şi minimizeze riscurile, de aceea nu a înaintat în acest scrutin nume grele ale politicii cum ar fi Maia Sandu sau Andrei Năstase. Pe eşichierul de stânga, spune Ciurea, situaţia este mai relaxată şi socialiştii văd în aceste alegeri mai curând un antrenament.

Şi deputatul socialist Vasile Bolea este de părere că scrutinul de la Hânceşti va fi ca un antrenament pentru partidele care şi-au înaintat candidaţi. „Se va vedea cine şi cât costă. Din acest punct de vedere, miza poate fi una un pic mai mare decât miza în alegerile care au avut loc în alte circumscripţii în toamna anului trecut”, a afirmat parlamentarul în platoul televiziunii publice Moldova 1.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Vasile-Andrei Năstase susţine că încă mai există timp pentru negocieri în ceea ce priveşte posibilitatea înaintării unei singure candidaturi la alegerile parlamentare noi de la Hânceşti. „Eu cred că dacă în următoarele două săptămâni se clarifică cine vor fi candidaţii înregistraţi, se vor purta aceste negocieri şi se va ajunge la un compromis, eu cred că este suficient timp pentru a face o campanie eficientă”, a menţionat Vasile-Andrei Năstase.

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Radu Marian susţine că PAS a iniţiat discuţii cu PPDA şi a propus-o pe fosta ministră a Justiţiei Olesea Stamate în calitate de candidat pentru funcţia de deputat la scrutinul din Hânceşti cu aproximativ o săptămână înainte de a anunţa public acest lucru. Potrivit lui, discuţiile încă mai continuă. „Sper să continuăm dialogul cu forţele de centru dreapta pentru a susţine toţi împreună candidatul cu cele mai mari şanse”, a afirmat parlamentarul.

Alegerile în circumscripţia uninominală Hânceşti urmează să aibă loc pe 15 martie.

https://www.ipn.md/ro/alegerile-de-la-hancesti-nu-sunt-favorabile-pentru-partidele-8008_1071146.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite