Copiii lui Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc învaţă în cele mai scumpe şcoli din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luca Filat (dreapta) la un eveniment distractiv organizat la cea mai scumpă şcoală din lume FOTO facebook
Luca Filat (dreapta) la un eveniment distractiv organizat la cea mai scumpă şcoală din lume FOTO facebook

Cei doi copii ai lui Vlad Filat, Tinca şi Luca (cum apar pe Facebook), învaţă în cea mai scumpă şcoală privată din lume, în timp ce colegiul unde îşi face studiile feciorul lui Vlad Plahotniuc se află pe locul cinci din lume, potrivit unei analize.

Tinca şi Luca Filat îşi fac studiile la cea mai scumpă şcoală privată din lume, Le Rosey din Elveţia, care este renumită nu doar prin numărul impresionant de capete regale care au absolvit cursurile sale, cât prin tarifele exorbitante, demne de Cartea Recordurilor.

Doar taxa anuală de studii pentru o persoană este de 102.900 de franci elveţieni (1,58 de milioane de lei). Astfel anual doar pentru taxa de studii Vlad Filat ar urma să achite circa 3,2 milioane de lei.

Taxa de studii nu include însă şi cheltuieli precum asigurarea medicală, taxa de asigurare, costurile pentru lecţiile suplimentare, taberele de vară şi banii de buzunar. 

Timka Plahotniuc echipa de rugby FOTO vkontakte

Timka Plahotniuc (centru) face parte din echipa de rugby de la College du Leman FOTO vkontakte

Feciorul lui Vlad Plahotniuc, Timka, la fel îşi face studiile în Elveţia, la College du Leman, de lângă Geneva, care ocupă locul cinci în lume după costul studiilor.

Taxa anuală este de 83.000 de franci elveţieni (circa 1,3 milioane de lei), care mai include şi costul excursiilor prin Elveţia. Din  postările pe o reţea de socializare, Timka se laudă că face parte din echipa de rugby a Colegiului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite