„Continuă finanţarea de la Moscova”. Valeriu Munteanu îl acuză pe Ion Ceban că nu a declarat cheltuieli electorale în sumă de 100 mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Uniunii Salvaţi Basarabia (USB) la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Valeriu Munteanu, a depus o sesizare la Consiliul electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău prin care contestă utilizarea mijloacelor financiare nedeclarate de către candidatul PSRM la Primărie, Ion Ceban, transmite IPN.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, Ion Ceban nu a declarat cel puţin 100 de mii de euro. Pentru această încălcare, legislaţia electorală prevede excluderea candidatului din cursa electorală, precizează candidatul USB.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Valeriu Munteanu a menţionat că echipa de la USB a numărat în oraş peste 100 de panouri ale lui Ion Ceban. De la panouri de dimensiuni mici, care costă pentru o lună de la 250 de euro, panouri medii, care costă 500 de euro pe lună, până la panouri mari, care costă şi 2.000 de euro pe lună. Cheltuielile privind amplasarea panourilor nu se regăseşte în raportul pe care-l prezintă Partidul Socialiştilor săptămânal la CEC. În patru rapoarte prezentate de PSRM, au fost raportate cheltuieli pentru publicitate stradală în mărime 15 mii de lei, ceea ce ar reprezenta aproximativ 700 de euro.

„Din calculele pe care le-am făcut noi, valoarea reală a cheltuielilor pe care le face real PSRM-ul pentru amplasarea acestor panouri stradale este de 30 de ori mai mare, aproximativ 100 de mii de euro pe lună”, a declarat Valeriu Munteanu. Banii ar putea veni din două surse, crede candidatul USB.  

„Fie PSRM-ul s-a conectat deja la jetul de bani care ar veni din activitatea din cadrul guvernării, iar dacă aceste lucruri încă nu au început, înseamnă că continuă finanţarea de la Moscova şi, respectiv, banii vin de la Kremlin, pe căi ocolite”, consideră candidatul.

Potrivit lui Ilie Creţu, secretarul general al USB, începând din sectorul Râşcani sau Ciocana, în orice direcţie, la fiecare colţ „sunt 10 mii de lei, sumă asociată feţei lui Ion Ceban, preţul mediu al unui panou, echivalentul a 10 pensii lunare”. În aceste observaţii au fost incluse doar bannerele din oraş, nu şi cele din suburbii.

Alexandru Bostan, membru al Biroului Permanent al USB, a menţionat că discrepanţa dintre costurile indicate de PSRM şi costurile reale ale panourilor poate fi uşor identificată consultând pagina oricărei agenţii de publicitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite