Consilierii PSRM, indignaţi de „votul la pachet” în CMC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău susţin că aleşii locali din alte fracţiuni obişnuiesc să voteze în cadrul şedinţelor zeci de chestiuni la pachet, fără a le examina pe fiecare în parte. Astfel, potrivit lor, doar după ultima şedinţă prejudiciile provocate de această practică se estimează la peste şapte milioane de lei, transmite IPN.

Consilierul socialist Gaik Vartanean a declarat că prejudiciile în valoare de peste şapte milioane de lei sunt acumulate ca urmare a votului la pachet a unui şir de chestiuni funciare, care nu au fost dezbătute în cadrul şedinţei de săptămâna trecută. Potrivit lui, de aceşti bani s-ar fi putut fi deschise 15-20 de grupe noi în grădiniţele din Chişinău.

Un alt consilier, Victor Poleacov, a declarat că votul în CMC nu are loc conform regulamentului şi nici nu este transparent. Ordinea de zi se întocmeşte cu o mulţime de subîntrebări, ceea ce, potrivit lui, reprezintă o încălcare clară. Alesul local a menţionat că o întrebare cu o mulţime de subîntrebări nu este altceva decât vot la pachet. Consilierul a mai spus că de votare este responsabil preşedintele şedinţei, care este obligat să enunţe, atunci când supune votului, chestiunea în întregime, însă acest lucru nu se întâmplă.

Consilierii s-au referit şi la proiectul de eficienţă energetică, aprobat în şedinţa trecută. Alexandr Odinţov a declarat că PSRM nu este împotriva eficienţei energetice, însă este contra furturilor. Potrivit lui, până a fi accesat creditul, urma să fie efectuat un studiu de fezabilitate, din care să fie foarte clar cât se va economisi şi în cât timp investiţiile vor fi recuperate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite