Confruntările electorale nu afectează coaliţia de guvernare. Declaraţiile deputaţilor ACUM şi PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Gaik Vartanean şi Deputatul fracţiunii PAS, blocul ACUM Vladimir Bolea susţin că confruntările deschise dintre candidaţii la funcţia de primar al municipiului Chişinău din partea celor două formaţiuni, Ion Ceban şi Andrei Năstase, nu afectează activitatea coaliţiei de guvernare, transmite IPN.

În timp ce Vladimir Bolea susţine că declaraţiile pe care le face Andrei Năstase constituie viziunea lui proprie şi îndeamnă oamenii să înţeleagă că aceasta este campania electorală, Gaik Vartanean este de părere că contracandidatul lui Ion Ceban întrece măsura uneori şi nu prezintă probe.

Gaik Vartanean este de părere că atunci când Andrei Năstase trece de anumite graniţe, trebuie să fie pus la punct. „Cunoscând ce înseamnă activitatea în Primărie, în CMC, noi propunem un mecanism funcţional de colaborare care şi-a demonstrat eficienţa la nivelul Parlamentului, iar în schimb vedem declaraţiile unui om care nu prezintă dovezi referitor la învinuirea de participare a socialiştilor la ilegalităţi”, a declarat socialistul.

Potrivit lui, Andrei Năstase trebuie să înţeleagă că, indiferent dacă vrea sau nu, dar socialiştii şi blocul ACUM vor trebui să colaboreze împreună în CMC.

Deputatul fracţiunii PAS, blocul ACUM Vladimir Bolea spune că nu vede de ce ar exista probleme la nivelul coaliţiei din cauza confruntării dintre candidaţii la şefia Primăriei capitalei. „Aceasta este o campanie electorală. (...) Coaliţia a fost creată drept răspuns la cerinţele oamenilor. Anume drept răspuns la cerinţe, nu la dorinţe, pentru a lucra în favoarea dezvoltării Republicii Moldova. Noi ne-am unit eforturile pentru a schimba ceea ce s-a creat în jurul nostru”, a afirmat parlamentarul.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de către Andrei Năstase contracandidatului său, Vladimir Bolea spune că aceasta este viziunea proprie a candidatului blocului ACUM şi acest lucru nu are tangenţă directă cu funcţionarea majorităţii.

Ion Ceban şi Andrei Năstase vor concura duminică, 3 noiembrie, în al doilea tur de scrutin pentru fotoliul de primar al municipiului Chişinău. În primul tur, Ion Ceban a acumulat 40,19% din voturi, iar Andrei Năstase - 31,08%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite