„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”. Valeriu Munteanu cere ca diploma de studii a noului ministru al Economiei să fie anulată DOCUMENT

„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”. Valeriu Munteanu cere ca diploma de studii a noului ministru al Economiei să fie anulată DOCUMENT

FOTO colaj Adevărul

Vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu îi solicită ministrului Educaţiei, Monica Babuc, să facă toate demersurile necesare pentru ca diploma de studii medii a noului ministru al Economiei, Chiril Gaburici, să fie anulată. Potrivit liberalului, documentul ar fi fost obţinut în mod fraudulos.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Conform legii, Gaburici nu poate fi ministru”, a subliniat Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Liberalul consideră că în rezultatul anulării diplomei de studii medii şi diploma de studii superioare a lui Gaburici trebuie să fie declarată nulă, „cu retragerea titlului de licenţiat în economie”.

„După realizarea acţiunilor legale de anulare a diplomelor de studii a domnului Gaburici, urmează să fie informat primul-ministru despre întrunirea condiţiilor legale, ce atrag după sine încetarea mandatului unui ministru, în vederea excluderii acestuia din Guvern”, a încheiat Munteanu.

Amintim că, în calitate de preşedinte interimar al Republicii Moldova, şeful Legislativului, Andrian Candu, a semnat miercuri, 10 ianuarie, decretul de numire în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Filip. Membrii Cabinetului de Miniştri au depus jurământul tot în faţa speakerului, după ce Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de Curtea Constituţională pentru refuzul de a semna decretul respectiv.

De menţionat că fostul premier Chiril Gaburici a demisionat din funcţie în iunie 2015 pe fundalul scandalului legat de diploma de studii a acestuia. Procurorii au intentat un dosar penal atunci pe cazul respectiv, însă Gaburici nu a putut fi tras la răspundere penală pe motiv că a expirat termenul de prescripţie a infracţiunii.

citeste totul despre: