Conducerea Platformei DA a demisionat. Interimatul funcţiei de preşedinte va fi asigurat de Dinu Plîngău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea Platformei DA, în frunte cu Andrei Năstase
Conducerea Platformei DA, în frunte cu Andrei Năstase

Întreaga conducere a Platformei Demnitate şi Adevăr, preşedintele şi vicepreşedinţii partidului, şi-au anunţat demisia în cadrul Biroului Politic Naţional, ca urmare a eşecului suferit în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, unde formaţiunea condusă de Andrei Năstase a obţinut doar 2,33% din voturi şi nu a acces în Parlament.

Biroul Politic Naţional a decis convocarea Congresului partidului pentru data de 5 septembrie curent, unde va fi aleasă o nouă conducere a Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr. 

Această decizie a BNP va fi pusă pe agenda Consiliului Politic Naţional, care vi fi convocat în zilele ce urmează.

Pānā la alegerea noii conduceri a partidului, Interimatul funcţiei de preşedinte al partidului va fi exercitat de către Dinu Plîngău.

Amintim că primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi, a anunţat luni, 12 iulie, că demisionează din funcţie. Edilul s-a arătat extrem de supărat de rezultatul din alegerile parlamentare din 11 iulie, în special pentru eşecul de la Bălţi, unde Blocul „Renato Usatîi” s-a poziţionat pe locul trei. În acest sens, Renato Usatîi afirmat că locuitorii oraşului nu-l mai doresc la şefia Primăriei, motiv pentru care dânsul pleacă în demisie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite