Conducerea oraşului Orhei respinge falsurile lansate în spaţiul public precum că Primăria are datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Administraţia municipiului Orhei respinge acuzaţiile lansate în spaţiul public despre pretinsele probleme financiare care ar fi în localitate. Potrivit responsabililor, toate aceste atacuri au loc în contextul alegerilor din municipiul Bălţi, iar scopul lor este vădit politic şi nu are nimic în comun cu realităţile din teren.

„În ultima perioadă, tot mai mulţi demnitari şi politicieni comentează eronat situaţia din Orhei şi lansează falsuri în spaţiul public referitoare la modul în care este administrată această localitate. Aceştia invocă un şir întreg de probleme inexistente şi încearcă să pună într-o lumină proastă Primăria şi administraţia locală, într-un mod vădit tendenţios şi calomnios, iar în acest fel dezinformează şi duc în eroare opinia publică”, se spune într-un comunicat citat de Publika.

 „Vă anunţăm, pe această cale, că informaţiile privind pretinsele datorii pe care le-ar fi acumulat administraţia municipiului Orhei, în ultimii şase ani, nu sunt altceva decât o tentativă de a dezinforma şi intoxica opinia publică, deoarece nu corespund realităţii. Dimpotrivă, în momentul de faţă, Primăria municipiului Orhei nu are datorii şi a reuşit să întoarcă toate creditele contractate de vechea administraţie, care a condus oraşul până în 2015. Repetăm, pentru cei care insistă asupra acestui subiect: astăzi, Primăria Orhei are 0 datorii!”, se arată în comunicat. 

Administraţia locală precizează că „toate instituţiile şi întreprinderile publice activează în regim normal şi se dezvoltă continuu, iar aşa-numitele întârzieri la plata salariilor şi alte probleme inventate de autorii acestor atacuri, reprezintă, de asemenea, minciuni şi calomnii”.

Responsabilii anunţă că din 2015 până în 2021, bugetul public municipal a crescut de aproximativ 4 ori, de la 17 milioane de lei până la 65 milioane lei, în anul 2021.

Administraţia mai anunţă că, în cazul în care aceste atacuri nu vor conteni, îşi rezervăm dreptul legal de a-i ataca în instanţă pe toţi cei care recurg la astfel de tehnici murdare.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite