Comunistul Artur Reşetnicov ar putea rămâne fără cetăţenia română. Deputatul neagă că ar fi cetăţean român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunistul Artur Reşetnicov ar putea rămâne fără cetăţenia română pe care a obţinut-o în mai 2011 Sursa: Tribuna.md
Comunistul Artur Reşetnicov ar putea rămâne fără cetăţenia română pe care a obţinut-o în mai 2011 Sursa: Tribuna.md

Europarlamentarul Petru Luhan a cerut retragerea cetăţeniei române a deputatului moldovean Artur Reşetnicov, care ameninţă România cu dezmembrarea teritorială.

UPDATE Deputatul comunist neagă că ar fi cetăţean al României. „Nu am, nu am avut şi nici nu voi avea cetăţenie română! Dar dacă eurodeputaţii români nu au treabă, să tragă o fugă acest Luhan să-mi aducă paşapoartele lor şi eu o să le dau foc în piaţa centrală“, a comentat Artur Reşetnicov această ştire pe contul său de Facebook. 

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a solicitat astăzi retragerea cetăţeniei române a deputatului comunist Artur Reşetnicov, care a ameninţat România cu dezmembrarea teritorială.

“Cer Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să îi retragă cetăţenia română lui Artur Reşetnicov, conform articolului 25, alineatul 1, litera a din Legea 21/1991, republicată, care prevede această sancţiune în cazul persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”, a declarat eurodeputatul PDL.

Acesta îşi argumentează solicitarea prin faptul că declaraţiile antiromâneşti ale fostului şef al Serviciului de Informaţii şi Securitate de pe vremea comuniştilor, făcute în contextul deschiderii Summitului de la Vilnius, trebuie să primească o replică fermă din partea autorităţilor române. Totodată, Petru Luhan a mai declarat că Reşetnicov a devenit cetăţean român în baza Ordinului nr. 225/P din data de 3 mai 2011, emis de Ministerul Justiţiei din România.

Reşetnicov a postat pe contul lui de Facebook, în această dimineaţă, un mesaj în care-l ameninţă pe preşedintele Băsescu cu dezmembrarea României.

„Băsescu a aruncat masca! A declarat: după ce România a intrat în NATO, iar ulterior în UE, obiectivul următor este unirea cu Republica Moldova. În principiu, o asfel de politică au început să o ducă din 2007. Cunosc aceasta din prima sursă, dar mesajul a fost ascuns.

Se pare că integrarea europeană pare a fi acoperită cu un bazin de cupru. Nu cred că lumea va dori să devină forţa de muncă de mâna a doua, a românilor. Nu avem nevoie de o astfel de Europă!

Mai există o problemă. Nu ştiu dacă Băsescu înţelege că aprinde un nou fitil în regiune. Bine, nu ia în considerare Republica Moldova, dar cum vor reacţiona Ungaria şi Ucraina. Linişteşte-te, Băsescule! În caz contrar va trebui să returnaţi ceea ce nu vă aparţine: Iaşi, Suceava şi toată Moldova de după Prut“, a scris deputatul comunist.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite