Comuniştii şi Socialiştii nu s-au prezentat la consultările cu Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon şi Vladimir Voronin, liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor
Igor Dodon şi Vladimir Voronin, liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor

Deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor nu s-au prezentat astăzi la consultările iniţiate de preşedintele Maia Sandu în vederea identificării candidatului la funcţia de prim-ministru. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Sorina Ştefârţă.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni la Moldova 1, că deputaţii din Bloc nu vor merge la consultări. Potrivit lui, consultările trebuie să fie conforme Constituţiei şi nicăieri nu este specificat că trebuie să se desfăşoare la Preşedinţie. Dodon a declarat că deputaţii Blocului au invitat-o pe Maia Sandu să vină la consultări la Parlament, aşa cum a făcut el în 2019.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat pentru astăzi, 30 iulie, consultări cu fracţiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcţia de prim-ministru. Primii la consultări au venit deputaţii din Partidul Acţiune şi Solidaritate, care au declarat că Natalia Gavriliţa este propusă în calitate de candidat la funcţia de premier. După care, au urmat consultări cu fracţiunea Partidului Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite