Comuniştii moldoveni cer Curţii Constituţionale renumărarea voturilor

Comuniştii moldoveni cer Curţii Constituţionale renumărarea voturilor

Poza de la alegerile anticipate din 28 noiembrie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova contestă rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie. Formaţiunea a depus astăzi un demers la Curtea Constituţională prin care solicită renumărarea voturilor pe întreaga ţară.

PCRM invocă grave erori de calcul depistate în procesele-verbale, precum şi multiplele încălcări ale legislaţiei electorale în procesul de totalizare a rezultatelor alegerilor. La demers au fost anexate ca probe peste 200 de foi (procese-verbale, plângeri, contestaţii).

Anterior comuniştii au depus o contestaţie similară la Comisia Electorală Centrală. Subiectul a fost examinat în şedinţa de astăzi de către membrii CEC. În urma dezbaterilor, CEC a admis parţial demersul PCRM, o parte dintre argumentele aduse de comunişti fiind respinse ca nefondate şi neconfirmate. Mihai Buşuleac, membru CEC, a declarat: „CEC examinează doar probe foto, video, declaraţii în scris ale persoanelor. Or, majoritatea încălcărilor semnalate de PCRM sunt lipsite de dovezi".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările