Comuniştii au înaintat o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Ce spune permierul Iurie Leancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Comuniştilor a înaintat o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Aceasta urmează să fie dezbătută săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei de joi a Parlamentului.

Comuniştii susţin că motivul înregistrării acestei moţiuni este „decizia Guvernului de a adera la unele sancţiuni impuse de UE unor persoane din Ucraina şi Federaţia Rusă“.

„Nu au fost luate în consideraţie părerile cetăţenilor şi acest lucru va duce la deteriorarea iremediabilă a relaţiilor noastre cu Ucraina şi Federaţia Rusă. Exprimăm retragerea încrederii acordată la învestitură Guvernului Leancă“, a declarat deputatul Maria Postoico.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că aceasta nu este prima moţiune de cenzură înaintată de către PCRM. „Demult nu am avut moţiuni de cenzură. Era şi timpul“, a comentat Igor Corman.

În replică, premierul Republicii Moldova a menţionat că aşteaptă cu mare nerăbdare să meargă în Parlament. „Aştept să vorbesc despre reuşitele obţinute de acest Guvern în asigurarea unui parcurs european care va aduce beneficii cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, cu această ocazie voi vorbi şi despre anumite provocări inclusiv despre cele la care participă comuniştii“, a declarat Iurie Leancă.

Aceasta nu este prima moţiune de cenzură înaintată de PCRM. Anterior, comuniştii au înaintat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Leancă pentru că a parafat Acordul de Asociere cu UE. Totodată, comuniştii au învinuit Cabinetul de Miniştri de „cedarea ruşinoasă a Băncii de Economii şi concesionarea dubioasă a Aeroportului Chişinău“.

UPDATE Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă a fost respinsă. Premierul: „Opoziţia vrea să integreze Moldova în PCRM“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite