Comisia Electorală Centrală respinge speculaţiile despre pretinsa fraudare a alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri

Ca urmare a informaţiilor apărute în unele surse media despre o pretinsă fraudare a alegerilor prin ştampilarea buletinelor de vot, Comisia Electorală Centrală a venit cu mai multe precizări

Fiind contactaţi membrii biroului electoral al secţiei de votare nr.25/5 Chişinău, aceştia au informat că se află în procesul de numărare a buletinelor de vot şi de totalizare a rezultatelor. Conform procedurilor electorale, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ştampila „Anulat”, iar ulterior demarează activităţile privind numărarea buletinelor.

Potrivit procesului-verbal de totalizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare de astăzi, în secţia de votare nr.25/5 Chişinău au participat la alegeri 725 de cetăţeni cu drept de vot. Acestui birou electoral i-au fost distribuite 5.444 buletine de vot, destinate pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ, neutilizate au rămas 2.544 buletine de vot şi, respectiv, pe acestea a fost aplicată ştampila „Anulat”.

Mai mult decît atît, secţia de votare nr.1/40, la care se face referinţă, nu există.

În mod repetat cerem instituţiilor mass-media să nu distribuie informaţii false, neverificate şi interpretabile, care pot crea confuzie şi incertitudine în rîndul alegătorilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite