Comisia Electorală Centrală din R. Moldova are doi membri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Comisia Electorală Centrală are doi membri noi. Este vorba despre Lilian Enciu şi Vasile Postolache, candidaturile cărora au fost înaintate de fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, fiind susţinute de Parlament în şedinţa de joi, 28 octombrie, transmite IPN.

Odată cu aprobarea hotărârii de Parlament privind desemnarea celor doi membri, Comisia Electorală Centrală este în componenţă de opt membri. În aceste condiţii, un loc mai rămâne vacant.

Membrii CEC sunt numiţi de către Parlament cu votul majorităţii deputaţilor. Din cei nouă membri, unul este propus de preşedintele ţării, iar opt sunt propuşi de fracţiunile parlamentare, proporţional numărului de mandate deţinute.

Pe 16 septembrie, Parlamentul a votat desemnarea a cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale. Patru au fost delegaţi de PAS: Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupaşco şi Alexandru Musteaţa. Tot atunci a depus jurământul şi Pavel Postica, membru CEC desemnat de preşedintele ţării. În acea şedinţă, candidatura propusă de Partidul Politic Şor nu a întrunit numărul necesar de voturi, fracţiunea urmând să vină cu o nouă propunere. Iar candidaturile Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor nu au fost supuse votului întrucât fracţiunea a părăsit şedinţa în semn de protest faţă de un alt subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite