De ce CNA nu a deschis dosar pe cazul finanţării de milioane de dolari acordate de Veaceslav Platon partidului lui Serafim Urechean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon susţine că a dat bani pentru campania electorală a AMN din anul 2009
Veaceslav Platon susţine că a dat bani pentru campania electorală a AMN din anul 2009

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) nu a putut să ducă până la capăt investigaţia iniţiată doi ani în urmă pentru că legislaţia îi permite fostului deputat AMN Veaceslav Platon să nu depună mărturii contra sa

Doi ani în urmă exdeputatul Veaceslav Platon a dezvăluit, într-o emisiune la Publika TV, că a finanţat cu milioane de dolari Alianţa Moldova Noastră în campania pentru alegerile parlamentare din anul 2009.

„Am investit milioane de dolari în Alianţa Moldova Noastră. Dar m-am dezamăgit... în partide, în politicieni şi în Serafim Urechean inclusiv", a declarat atunci afaceristul Platon. El a precizat că nu a finanţat partidul în mod oficial.

La rândul său, liderul formaţiunii desfiinţate, Serafim Urechean, care este şi preşedintele Curţii de Conturi, se întreba atunci de ce fostul său coleg a ieşit cu aceste declaraţii abia după ce Curtea de Conturi a prezentat în februarie 2012 un raport despre contractele dubioase ale Băncii de Economii, unde businessmanul ar avea interese.

În urma declaraţiilor sale, fostul deputat al Alianţei Moldova Noastră, Veceslav Platon a fost chemat pentru audiere la CNA. Investigaţiile iniţiate de CNA însă nu au fost duse până la capăt.

Motivul invocat de CNA este că Veaceslav Platon a refuzat să ofere date concrete privind banii alocaţi lui Serafim Urechean, invocând dreptul legal de a nu depune mărturii contra sa.

Veaceslav Platon: „Nu mă ocup de atacuri de tip raider. Au făcut din mine o sperietoare"

Milioanele lui Platon, uitate de Urechean

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite