Clădirea Parlamentului de la Chişinău va fi iluminată în culorile drapelului Lituaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În semn de solidaritate cu Lituania, care marchează 100 de ani de la obţinerea independenţei, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului acestei ţări. Publicul va putea admira edificiul Legislativului iluminat în galben, verde şi roşu vineri, 16 februarie, între orele 18.00 – 22.00.

„Am decis să dăm curs solicitării colegilor din Lituania şi să fim alături de oamenii din această ţară într-o zi importantă pentru istoria naţiunii lituaniene. Avem o relaţie excelentă de colaborare şi prin acest gest arătăm că la fel cum Moldova contează pe suportul Lituaniei, lituanienii pot fi siguri de suportul nostru”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a mulţumit conducerii Parlamentului, menţionând că 16 februarie este cea mai importantă dată în istoria ţării sale, când se sărbătoreşte ziua de naştere a unei Lituanii moderne. 

„Apreciem că Parlamentul a acceptat invitaţia de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu naţiunea lituaniană. Drapelul este cel mai important simbol naţional, reprezentativ pentru centenar, care uneşte întreaga naţiune lituaniană”, a subliniat diplomatul lituanian.

El a precizat că în 1990 Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independenţa Lituaniei.

Potrivit ambasadorului, relaţiile prieteneşti şi profunde dintre Lituania şi Republica Moldova cuprind atât elementele tradiţionale ale cooperării interstatale, cum ar fi vizitele la diferite niveluri, cât şi cooperarea activă în domeniile culturii, artei, educaţiei, ştiinţei şi sănătăţii.

Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătoreşte Ziua naţională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obţinerea independenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite