Cine este deputatul care i-a luat locul lui Igor Dodon în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi

Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor are un deputat nou – Adrian Lebedinschi, care a fost deputat din partea Partidului Socialiştilor în legislatura precedentă. Curtea Constituţională i-a validat joi, 4 noiembrie, mandatul de parlamentar, transmite IPN.

Mandatul de deputat care i-a revenit lui Adrian Lebedinschi a rămas vacant după ce preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat că pleacă din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziţie va fi mai activ în afara Parlamentului.

Adrian Lebedinschi este de profesie jurist. Şi-a început cariera în 1998 în organele afacerilor interne ale Republicii Moldova. A activat ca anchetator, în cadrul secţiei urmărire penală. A fost şi comisar adjunct al comisariatelor de poliţie Centru şi Buiucani. În 2010 a obţinut licenţa de avocat. Din octombrie 2015 a devenit deputat. A ajuns din nou în Parlament după alegerile din februarie 2019, fiind ales în calitate de deputat în Circumscripţia uninominală nr. 29 Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite