Chişinăul convoacă partenerii din formatul 5+2 în legătură cu situaţia de la Varniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău vor fi convocaţi vineri, 31 ianuarie, unii reprezentanţi ai partenerilor din formatul de negocieri 5+2. În aceeaşi şedinţă va fi convocat şi reprezentantul preşedinţiei OSCE, ambasadorul Slovaciei, în cadrul căreia va fi prezentată poziţia Guvernului R. Moldova vizavi de cazul recent care s-a întâmplat în localitatea Varniţa. Declaraţia aparţine ministrului Tudor Ulianovschi, transmite IPN.

Tot astăzi, reprezentantul Republicii Moldova la OSCE, Victor Osipov, va prezenta o declaraţie în cadrul Consiliului permanent al OSCE, la Viena.

„Şi în acest mod va fi oportun şi pentru parteneri să se expună vizavi de aceste acţiuni şi, pe de o parte, să-şi expună îngrijorările, pe de altă parte, să încurajeze, inclusiv Federaţia Rusă, să nu admită astfel de acţiuni”, a declarat Tudor Ulianovschi la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika TV.

Ministrul spune că localitatea Varniţa reprezintă teritoriu al Republica Moldova şi acest lucru este clar, internaţional recunoscut. Tudor Ulianovschi mai spune că nu ar dori să vadă în şirul de acţiuni nişte tentative de provocare în ajunul alegerilor. „Vom acţiona prompt, pragmatic şi în colaborare cu partenerii internaţional”, a declarat ministrul.

Pe 25 ianuarie curent, liderul de la Tiraspol a semnat o aşa-numită decizie în care se menţionează precum că satul Varniţa s-ar afla temporar sub controlul Republicii Moldova, iar funcţiile instituţiilor publice sunt exercitate de pretinsele structuri locale din satul Proteagailovca.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite