Chişinău: Trecut şi prezent într-un singur mesaj. Preşedintele interimar Marian Lupu i-a felicitat pe moldoveni cu Ziua Europei şi Ziua Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a ţinut să-i felicite atât pe cei care sărbătoresc Ziua Europei, care în acest an este marcată la Chişinău pe 7 mai, cât şi pe cei care consemnează „Ziua Victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei fasciste", dată nemodificată de şase decenii.

„Cu deosebită bucurie vin cu un mesaj de salut către toţi cei care sărbătoresc Ziua Europei Unite, a toleranţei, a împăcării popoarelor", spune în mesaj Marian Lupu. Preşedintele interimar afirmă că această sărbătoare „aparţine de drept şi de fapt aspiraţiilor Republicii Moldova".

„Cinstind Ziua Europei, cinstim mai întâi de toate un spirit şi o mentalitate deosebită, iar agenda integrării europene a Republicii Moldova presupune să manifestăm, în primul rând, determinare, principialitate şi perseverenţă, condiţii vitale pentru înfăptuirea obiectivului nostru, de a ne alătura marii familii europene", mai spune şeful statului. În final, Lupu ne urează sănătate, prosperitate şi un viitor european pe cât de luminos, pe atât de apropiat.

"Veteranilor sovietici le datoram viaţa"

Totodată, şeful statului interimar Marian Lupu îi felicită pe veteranii de război care „şi-au apărat patria şi au ridicat-o din ruine". Şi după 66 de ani de la război, preşedintele democrat al Republicii Moldova ţină să-i felicite doar pe foştii ostaşi din armata sovietică.

„Este inadmisibil ca, pentru nişte interese de moment, să fie rescrisă şi răstălmăcită istoria. Este de datoria noastră să transmitem această memorie ca moştenire generaţiilor viitoare, să păstrăm adevărul despre acel groaznic război, despre eroismul dumneavoastră, ca toţi să ştie cui îi datorăm viaţa şi pacea de astăzi, prezentul şi viitorul Republicii Moldova", mai spune Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite