Chişinău: Prezidiul Guvernului ca pe vremea sovietică

Chişinău: Prezidiul Guvernului ca pe vremea sovietică

Una din pauzele deputaţilor

Guvernul va avea un Prezidiul care va stabili ordinea de zi a Executivului. Deputaţii moldoveni au votat azi un poiect de modificare a Legii Guvernului.

Opoziţia comunistă spune că Alianţa pentru Integrare Europeană este „nostalgică după vremea sovietică", când exista un Prezidiul al Guvernului sovietic.

În replică, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană spun că Legea Guvernului, în vigoare din 1990, prevede acest prezidium, numai că până acum nicio guvernare nu s-a folosit de el. „Nu este o invenţi a noastră. Acest Prezidiul este prevăzut în Legea Guvernului, dar el nu a funcţionat", a spus Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.

Şi prim-ministru Vlad Filat a menţionat că denumirea e din perioada lui Hruşciov, iar rolul lui va fi cu totul alta. „El va ajuta la organizarea activităţii Guvernului. Va exista o mai bună coordonare a activităţilor noastre", a argumentat Filat.

Din Prezidiul Guvernului vor face Prim-ministrul şi viceprim-miniştrii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: