Chişinău. Marşuri separate de Ziua Victoriei. Socialiştii, cu panglici negru-oranj, Partidul ŞOR, cu tricolorul şi haine tradiţionale FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marşul Partidului ŞOR.
Marşul Partidului ŞOR.

Mai multe partide din R. Moldova au organizat luni, de 9 mai, marşuri dedicate Zilei Victoriei. Mii de oameni au mărşăluit pe străzile Chişinăului şi s-au îndreptat spre Complexul Memorial „Eternitate”, pentru a cinsti memoria celor căzuţi în Al Doilea Război Mondial.

Marşuri separate au fost organizate de către Blocul Socialiştilor şi Comuniştilor, dar şi de Partidul „ŞOR”. Ambele partide au adunat mii de oameni, care au mers, în marş, din centrul Capitalei, spre memorialul „Eternitate”, scrie Realitatea.md.

În timp ce reprezentanţii socialiştilor şi comuniştilor au purtat, în special, drapele roşii, iar fruntaşii partidului au purtat panglicile negru-oranj, interzise prin lege, reprezentanţii Partidului „ŞOR” au mărşăluit în haine naţionale şi cu drapelul Republicii Moldova.

Reprezentanţii Partidului „ŞOR” susţin că la marşul organizat de ei au participat peste 10 mii de oameni. Autorităţile nu au anunţat deocamdată numărul celor care au participat la eveniment. Totodată, poliţa a anunţat că, până la această oră, incidente majore nu au fost înregistrate.

Marşul Partidului ŞOR

x

Marşul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor

x

Amintim că panglica negru-oranj, precum şi simbolurile V şi Z sunt interzise prin lege în Moldova. Cei care le vor afişa riscă amenzi usturătoare. Persoanele fizice care se vor abate de la această lege, riscă o amendă de până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 60 de ore, iar persoanele juridice – o amendă de până la 18.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite