Iurie Leancă l-a invitat pe Victor Ponta la Chişinău pe 27 august, să inaugureze lucrările de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Republicii Moldova Iurie Leancă şi omologul său Victor Ponta FOTO: Adevărul
Premierul Republicii Moldova Iurie Leancă şi omologul său Victor Ponta FOTO: Adevărul

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, l-a invitat pe premierul Victor Ponta să asiste la 27 august, de Ziua Independenţei, la începerea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni. La acest eveniment ar urma să ia parte şi comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.

Invitaţia a fost adresată la întâlnirea de marţi seară a celor doi premieri la Palatul Victoria.

"Sunt convins că discuţiile pe care le-am avut astăzi, foarte punctuale ne vor permite ca pe 27 august, atunci când vom sărbători la Chişinău Ziua Independenţei, împreună cu domnul prim-ministru şi în prezenţa comisarului UE pentru energie, să putem lansa construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni", a spus Iurie Leancă, citat de Mediafax.

Cei doi demnitari au discutat şi despre interconectarea energetică şi refacerea unor poduri peste Prut, distruse în cel de-al doilea război mondial, proiecte care ar putea fi analizate şi într-o viitoare şedinţă comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău.

Ponta a prezentat din nou, cu acest prilej, sprijinul României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, exprimându-şi speranţa că viitorul summit UE de la Vilnius va aduce rezultate deosebite privind acest proces.

Premierii Victor Ponta şi Iurie Leacă au discutat despre interconectarea energetică şi refacerea unor poduri peste Prut

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite