Chişinău: Guvernul Filat a început să numească viceminiştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a numit astăzi primii viceminiştri din Cabinetul Filat II. Şefii ministerelor au reconfirmat nouă viceminiştri şi a numit alţii doi.

Deocamdată miniştrii au numit câte un adjunt. La Externe a fost reconfirmată Natalia German, la Economie - Octavian Calmâc, la Finanţe - Victor Barbăneagă, La Justiţie - Oleg Efrim. La Transporturi rămâne în funcţie Boris Gherman, la Educaţie - Loretta Hadrabura, la Muncii - Sergiu Sainciuc, la Construcţii - Anatolie Zolotco, iar la Tehnologii Informaţionale - Dona Şcola.

Cei doi demnitari noi sunt la ministerele Mediului şi cel al Tineretului. Noul viceministru al Mediului este Rodion Bajureanu care îl va înlocui pe Corneliu Mârza. La Tineret Octavian Bodiştean este noul viceministru, în locul lui Nicolae Andronachi.

Liderii Alianţei de Integrare Europeană nu au stabilit încă algoritmul numirii viceminiştrilor. Liberalii vor ca cele trei formaţiuni componente ale AIE II să aibă miniştri în fiecare minister pentru un control reciproc, în timp ce democraţii şi liberal-democraţii pledează pentru ca ministerul să fie condus de ministru care să vină singur cu echipa sa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite