Chişinău: „Afacerile” imobiliare sunt luate la control de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Chişinău există cel puţin 200 de blocuri începute şi abandonate, iar mii de oameni care au plătit ipoteci se judecă acum pentru a-şi recupera banii. Azi premierul Vlad Filat a primit în audienţă un grup de oameni care susţin că sunt victimele unei escrocherii imobiliare.

Filat le-a promis că le va rezolva problema iar în şedinţa de Guvern a dat indicaţii să fie pregătită pentru săptămâna viitoare o şedinţa specială în acest subiect. „Problemele au început în 2005 şi au continuat. Îi rog pe colegii de la Procuratură şi de la Justiţie să vină cu o analiză să vedem ce se întâmplă în acest domeniu iar ulterior să venim cu o soluţie", a declarat Vlad Filat.

Compania de construcţie a intrat în insolvabilitate

Galina Afanas, reprezentanta protestatarilor, a comunicat că ea, împreună cu alte 200 de persoane, au încheiat contracte de investire în construcţia unor blocuri de locuit cu SRL „NourCO". Ea susţine că oamenii şi-au onorat obligaţiile contractuale, achitând ratele de plată, pe când compania de construcţie nu. Conform prevederilor contractuale, construcţia casei urma a fi finalizată în anul 2009, dar până în prezent nu au fost efectuate niciun fel de lucrări de construcţie. În prezent, compania se află în proces de insolvabilitate.

„Sunt oameni care au plătit pentru a primi case şi n-au obţinut nimic, iar pe de altă parte există blocuri nefinisate. Este o situaţie care îşi are rădăcinile în perioada anilor 2005-2008 şi trebuie să găsim o soluţie pentru a ajuta oamenii", a spus premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite