Chirtoacă solicită ca Vlad Plahotniuc şi Ilan Şor să fie anunţaţi în căutare internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, dorin Chirtoacă, cere ca pe numele lui Ilan Şor şi al lui Vlad Plahotniuc să fie emise mandate de arestare, pe motiv că aceştia ar fi „benficiari ai furtului miliardului”. De asemenea, liberalul solicită şi anunţarea în căutare internaţională a celor doi.

„Cerem prezentarea cu nume, prenume şi suma a tuturor beneficiarilor furtului miliardului, de la primul credit neperformant din anii '90, pâna la ultimul, cu punerea în aplicare a prevederilor legale corespunzătoare în privinţa lor. Orice încercare de protejare a unor persoane implicate precum: Alexei Greceanîi, Viorel Melnic (persoane apropiate lui Igor Dodon), Victor Ţopa şi Viorel Ţopa (persoane apropiate lui Andrei Năstase) ş.a., va fi considerată drept complicitate la furtul miliardului”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Liberalul mai cere şi „identificarea şi tragerea la răspundere a reprezentanţilor procuraturii, CNA, BNM etc, care au avut informaţii pertinente cu privire la furtul miliardului, au avut aceste rapoarte Kroll, dar care au ascuns informaţia şi au sabotat investigarea fraudei”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite