Chirtoacă: „Plahotniuc a căzut. Urmează Dodon”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Dorin Chirtoaca

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, consideră că după plecarea democraţilor lui Vlad Plahotniuc de la guvernare, urmează lupta contra lui Igor Dodon şi PSRM.

„PL salută debarcarea regimului Plahotniuc. Vom veghea asupra procesului de revenire la democraţie şi vom reacţiona la orice deviere. Considerăm că Dodon şi PSRM sunt în egală măsură periculoşi şi toxici pentru RM, iar politica lor nu trebuie admisă, întrucât reprezintă interesele Federaţiei Ruse. PL condamnă orice iniţiativă de federalizare a RM, indiferent de autor.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întârziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite