Chirtoacă: Partidul Liberal revine la şedinţele Consiliului Municipal Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea PL din CMC ar putea să revină de joi, 14 aprilie, la şedinţele Consiliului, a anunţat primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, la Moldova 1, transmite IPN.

Potrivit lui Chirtoacă, fracţiunea PL a evitat să facă act de prezenţă la mai multe şedinţe ale CMC pentru că au fost puse la vot decizii ilegale. „Au format o majoritate dintre socialişti, comunişti, partidul lui Renato Usatîi, iar în cele din urmă li s-a alăturat şi Partidul Popular European. Au votat mai multe decizii ilegale. Acum urmează să fie examinate deciziile pe care le-am propus noi, este vorba de proiecte de dezvoltare, care trebuie să aibă acoperire bugetară”, a precizat edilul.

Dorin Chirtoacă a spus că din cauza disensiunilor în relaţiile cu CMC, activitatea Consiliului este blocată. „Dacă atunci când nu era format Consiliul pe lista de aşteptare erau 1000 de proiecte de decizie, acum numărul lor este de peste 2000. Iar în cele din urmă consecinţele le suportă cetăţeanul”, a adăugat primarul de Chişinău.

În cadrul emisiunii Dorin Chirtoacă a venit şi cu sugestii pentru primarii de la sate. „Deciziile privind schimbarea destinaţiei terenurilor ar trebui să se ia la adunarea generală a întregului sat, ca să nu existe dubii şi să nu apară scheme frauduloase de înstrăinare a terenurilor. Este necesar ca banii obţinuţi să revină în bugetul local pentru a fi folosiţi în infrastructură. Nu este chiar atât de mult, dar totuşi ar fi un pas înainte”, a spus Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite