Chirtoacă, după decizia Curţii de Apel de a valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase: O tehnică de manipulare cu zece zile înainte de încheierea campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase Dorin Chirtoaca

Candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, consideră că mandatul de primar al lui Andrei Năstase, câştigat în alegerile din iunie 2018, însă invalidat, trebuia validat încă atunci, iar hotărârea din 8 octombrie curent a Curţii de Apel Chişinău, prin care mandatul lui Andrei Năstase a fost validat, este „o tehnică de manipulare” înaintea alegerilor locale din 20 otombrie.

„Justiţia lui Plahotniuc a murit, trăiască justiţia lui Năstase şi Dodon! Mandatul lui Andrei Năstase trebuia validat, este indiscutabil acest lucru. Faptul însă că aceasta se face în plină campanie electorală, cu 10 zile înaintea încheierii campaniei, este o imixtiune directă şi gravă a justiţiei în alegeri, precum şi o tehnică de manipulare”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă a întrebat retoric: „Care mai este sensul alegerilor din 20 octombrie, dacă azi statul Republica Moldova, prin Curtea sa de Apel, ne spune cine este primarul Chişinăului?”.

Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a casat hotărârea Judecătoriei Chişinău din 19 iulie 2018, prin care mandatul primarului ales, Andrei Năstase, a fost invalidat. Marţi, 8 octombrie, Curtea de Apel a pronunţat o nouă hotărâre prin care confirmă rezultatele alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chişinău din 20 mai (turul) I şi 3 iunie 2018 (turul II), transmite IPN.

Prin decizia Curţii de Apel din 8 octombrie, rezultă că Andrei Năstase va fi primarul Chişinăului până pe 20 octombrie, când va fi ales un nou primar general, în alegerile ordinare.

Amintim că, pe 19 iunie 2018, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a decis să nu valideze rezultatul alegerilor din Chişinău, pentru că Andrei Năstase ar fi încălcat legislaţia electorală atunci când, într-un Live făcut pe Facebook în ziua alegerilor, a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, fapt calificat de instanţă ca îndemn de a vota candidatul Năstase, în timp ce legislaţia electorală interzice agitaţia în ziua alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite