Chirtoacă cere de la PLDM, PAS şi PPDA să-i ia apărarea lui Vlad Filat, după ce ex-premierul a fost adus iar în faţa instanţei: „Datorită lui aţi ajuns mari politicieni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a făcut un apel către cei din PAS, PLDM şi PPDA ca să-i ia apărarea lui Vlad Filat, după ce ex-premierul a fost adus din nou în faţa instanţei miercuri, 6 februarie, fiind vizat într-un nou dosar penal, deschis de această dată pe fapte de spălate de bani.

Dorin Chirtoacă s-a arătat revoltat că Vlad Filat a fost adus la judecătorie în cătuşe, care i-ar fi fost scoase demonstrativ în faţa presei. Liberalul crede că în aşa mod, Vlad Plahotniuc ar încerca să-şi umilească adversarii şi pe toţi cei care se opun lui.

„Spetacolul cu Filat este făcut ca fiecare, nu doar politician, dar şi om de rând, să înţeleagă ce îl aşteaptă, dacă i se opune lui Plahotniuc”, a declarat Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, liderul PL s-a adresat încă o dată celor din Blocul ACUM.

„Este necesar să ne coordonăm candidaţii pe circumscripâii, să rămână doar unul proeuropean sau unionist. Treziţi-vă! Lăsaţi orgoliile la o parte. Rezolvaţi problema cu Andrei Năstase, care a minţit 20 de ani în dosarul „Air Moldova” şi are acaparate 7 milioane de Euro, şi haideţi să găsim numitorul comun. L-am demascat pe Plahotniuc cu averile sale nedeclarate, am demascat cârdăşia dintre Dodon şi Plahotniuc în 2016, şansa este în mâinele noastre, nu daţi cu piciorul în ea!”, a mai spus Chirtoacă.

Amintim că ex-premierul Vlad Filat riscă încă până la zece ani de închisoare, pe lângă cei nouă ani la care deja a fost condamnat. Procuratura Anticorupţie a anunţat miercuri, 16 ianuarie, că a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată o nouă cauză penală pe numele fostului prim-ministru pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă, pornind de la un autodenunţ al lui Ilan Şor, în care acesta a declarat că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani şi cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale, banic are ar fi provenit de la Banca de Economii. Vlad Filat pledează nevinovat.

Recent, avocatul Victor Munteanu, cel care asigură apărarea ex-premierului Vlad Filat, a depus o cerere la CEDO în interesele lui clientului său, prin care a solicitat prioritizarea examinării plângerilor depuse la Curtea din Strasbourg. Potrivit lui, pe 9 ianuarie 2019, preşedintele Secţiunii II l-a informat pe reprezentantul lui Vlad Filat că a acceptat solicitarea depusă şi a decis examinarea ambelor cereri în mod prioritar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite