Chiril Moţpan solicită Procuraturii să prezinte concluziile interceptărilor telefonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Chiril Moţpan, a solicitat Procuraturii Generale să prezinte concluziile privind interceptarea convorbirilor telefonice ale unor personalităţi publice, jurnalişti şi lideri de opinie, după ce materialele au fost expediate instituţiei, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul a scris că cererea a fost făcută în spiritul transparenţei, care se încearcă să fie adus în politica moldovenească

Chiril Moţpan a mai scris că a expediat, suplimentar, un demers către Dumitru Robu, fost procuror general interimar. Deputatul solicită să fie informat dacă a fost supus măsurii speciale de investigaţii reglementate de Legea cu privire la activitatea specială de investigaţii. Deputatul a rugat, în cazul în care a fost supus măsurii speciale de investigaţii, inclusiv şi interceptării, să fie informat despre aceasta.

De asemenea, a cerut să-i fie prezentat procesul-verbal privind efectuarea măsurii speciale de investigaţii, precum şi ordonanţa procurorului cu privire la legalitatea măsurii efectuate. „Solicit respectuos examinarea demersului în regim prioritar şi prezentarea răspunsului în termenul cel mai scurt posibil”, a scris Chiril Moţpan.

Chiril Moţpan a prezentat recent o listă în care se regăsesc susţinători ai Platformei Demnitate şi Adevăr, activişti şi jurnalişti, discuţiile cărora au fost  interceptate. Potrivit deputatului, o parte dintre liderii protestelor organizate de Platforma DA erau şi filaţi, urmărindu-se adunarea informaţiilor compromiţătoare.

Preşedinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a fost desemnat deputatul PDM, Alexandru Jizdan, prin votul de vineri, 29 noiembrie, a Parlamentului. Democratul vine în locul deputatului ACUM, Platforma DA Chiril Moţpan.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite