Chiril Moţpan prezintă o listă cu activişti şi jurnalişti care ar fi fost interceptaţi în perioada când PDM era la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, a prezentat o listă în care se regăsesc susţinători ai Platformei Demnitate şi Adevăr, activişti şi jurnalişti, care ar fi fost interceptaţi. Potrivit lui, o parte dintre liderii protestelor organizate de Platforma DA erau şi filaţi, urmărindu-se adunarea informaţiilor compromiţătoare, transmite IPN.

„Iată una dintre dispoziţiile domnului Cavcaliuc (Gheorghe Cavcaliuc, fost şef adjunct al IGP, n.r.): în urma identificării persoanei urmează acumularea informaţiei compromiţătoare, intimidarea, pentru o ulterioară conlucrare sau tragere la răspundere sub conducerea domnului Cavcaliuc. El era persoana cu idei de denigrare a Platformei Demnitate şi Adevăr, fapt prin care îşi făcea imagine, spune sursa mea, în faţa conducerii ţării de atunci, fiind o slugă umilă a lui Plahotniuc”, a notat Chiril Moţpan.

În lista prezentată de către Chiril Moţpan se regăsesc cadre didactice care au susţinut Platforma DA, dar şi experţi, jurnalişti şi activişti, printre care şi Petru Macovei, Arcadie Barbăroşie, Lilia Carasciuc, Ştefan Gligor, Dumitru Alaiba, Sergiu Tofilat, Vladislav Gribincea, precum şi Natalia Morari, Angela Gonţa, Mariana Raţă, Ion Terguţă, Valentina Ursu etc. Preşedintele Comisiei a declarat că, abia ieri, a văzut această listă, pe care o va prezenta în cel mai scurt timp la Procuratură.


În aceeaşi conferinţă, deputatul a declarat că a intrat în posesia unei informaţii care dovedeşte că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, are o altă identitate în Republica Moldova. Potrivit deputatului, această informaţie a ajuns şi la Procuratură, existând şi un dosar penal pe acest fapt. Parlamentarul a declarat că nu poate oferi mai multe detalii, deoarece în documentul care a parvenit în adresa Comisiei se menţionează despre necesitatea de a asigura confidenţialitatea datelor. Chiril Moţpan a spus că a adresat un demers directorului interimar al Agenţiei pentru Servicii Publice să desecretizeze informaţia remisă în adresa Comisiei, pentru că, în opinia sa, acest document prezintă interes public major.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite