Chiril Lucinschi: Optăm pentru un candidat unic al forţelor de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat optează pentru desemnarea, împreună cu partidele extraparlamentare de dreapta, a unui candidat comun pentru funcţia de şef al statului. Declaraţia a fost făcută de către deputatul PLDM Chiril Lucinschi la Radio Moldova, transmite IPN.

„Noi dorim să contribuim la desemnarea unui candidat comun. Cu partidele parlamentare, fie şi de dreapta, nu vom discuta. Vrem să discutăm cu Platforma „DA”, cu PAS al Maiei Sandu, cu Partidul Liberal Reformator etc.”, a precizat Chiril Lucinschi.

Liberal democratul a mai declarat că PDM a fost interesat să stabilească scrutinul prezidenţial pentru 30 octombrie. „Cu cât se tărăgănează desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, cu atât mai mare este pericolul ca statul să fie capturat în întregime”, a spus Lucinschi.

Deputatul PLDM susţine că data de 3 iulie pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, pe care a propus-o formaţiunea din care face parte, este una optimă. „Pornind de la voinţa poporului, care doreşte cât mai repede să-şi aleagă un preşedinte, data de trei iulie este cea mai potrivită. Pe de o parte, se încadra în termenul prevăzut de Constituţie, pe de altă parte, rămânea timp şi pentru campania electorală”, a declarat Chiril Lucinschi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite