Chiril Lucinschi îşi depune mandatul de deputat şi părăseşte PLDM. Politicianul cedează şi conducerea postului TV7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a anunţat miercuri, 22 februarie, că îşi depune mandatul de parlamentar. Totodată, politicianul afirmă că părăseşte formaţiunea politică din care face parte, dar şi cedează conducerea postului de televiziune TV7, unde deţinea pachetul majoritar de acţiuni.

Decizia deputatului este motivată de reformarea canalului TV7. Potrivit lui, pachetul majoritar de acţiuni (75%) va fi cedat către o asociaţie de jurnalişti care va şi conduce postul de televiziune, iar pentru a nu prejudicia imaginea relansării postului de televiziune, acesta a decis să se retragă din politică, mai ales că doreşte şi el să se implice în proiectul media.

„Pe data de 9 februarie, la Bruxelles, a avut loc şedinţa Bordului Fundaţiei Europene. Este o fundaţie importantă. Este produsul comun al statelor membre şi societăţii civile din UE. La această şedinţă a fost prezentat un proiect, pregătit d eun grup de jurnalişti care prevede reforma profundă a postului de televiziune TV7. Urmează să fie condus acest post de televiziune de o asociaţie de jurnalişti care se află acum în proces de înregistrare. Va fi creată o platformă pentru jurnalişti, pentru breasla jurnalistică. O să fie creată o sursă de informare corectă care va fi bazată pe adevăr”, a declarat Lucinschi în cadrul un briefing de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite