Chiril Lucinschi afirmă că i s-au propus 2,5 milioane de euro pentru a părăsi PLDM: „Mi s-a spus că această sumă o să fie adusă în cash”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Chiril Lucinschi declară că i s-a propus, de câteva ori, să părăsească Partidul Liberal Democrat. În anul 2015, „anumite persoane” i-au solicitat să iasă din rândurile fracţiunii parlamentare a PLDM şi din partid, să devină deputat neafiliat, să nu adere la altă formaţiune. Declaraţiile au fost făcute în emisiunea „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.

„Şi pentru asta o să primesc o sumă impunătoare de bani – 2,5 milioane de dolari sau euro. Însăşi suma m-a şocat şi nu ţin minte ce valută era. Mi s-a spus că această sumă o să fie adusă în cash”, a spus fostul deputat.

Potrivit lui, au existat două tentative de a-i determina pe deputaţii PLDM să părăsească formaţiunea: o dată înainte de a fi înaintat Vladimir Plahotniuc în funcţia de prim-ministru şi altă dată după. 

„Aceste încercări au fost clare. Trebuie să vă spun că a fost o perioadă de criză, când noi practic n-am avut conducerea partidului, Vlad Filat era încarcerat”, a declarat Chiril Lucinschi.

Politicianul spune că ulterior pe numele său a fost pornit un dosar penal. 

„Prieteni, cunoscuţi, mă sunau, veneau şi îmi spuneau că există un dosar penal. Eu întrebam cu ce este legat dosarul penal, dacă eu nu am fost legat cu nicio schemă, n-am fost legat cu nicio achiziţie publică sau ceva de genul acesta. Domeniul meu a fost cultura”, a spus fostul deputat.

În dosar, ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, de încălcarea regimului de declarare a averii. Chiril Lucinschi a fost învinuit că a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii despre care se presupunea că ar fi fost implicată în frauda bancară.

Fostul deputat pledează nevinovat, menţionând că dosarul sau este „o răzbunare a fostei guvernări”. La început de aprilie, acesta a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare. Avocaţii au făcut recurs la Curtea de Apel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite