Chiril Gaburici: Vreau să aducem Tesla, Apple şi IMB în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mei.gov.md
FOTO mei.gov.md

„Vreau să aducem Tesla, Apple şi IMB în sfera de producere din Republica Moldova. De asemenea, vreau să facem schimb de experienţă cu reprezentanţii acestor corporaţii. Astfel, vom aduce cultura antreprenorială americană la noi acasă, pentru a spori gradul de competitivitate şi a desfăşura activităţi comune pentru mediul de afaceri”, a declarat ministrul Economiei, Chiril Gaburici, la o întrevedere cu ambasadorul SUA, James Pettit.

Ministrul a făcut o trecere în revistă a reformele economice implementate şi acţiunilor întreprinse privind angajamentele asumate de Guvernul Republicii Moldova faţă de partenerii de dezvoltare, în special pentru asigurarea securităţii energetice şi dezvoltarea domeniului IT. 

În context, Chiril Gaburici a menţionat că a fost ajustat cadrul legislativ ce reglementează activitatea mediului de afaceri în Republica Moldova – pachetul pro-business, implementată reforma regulatorie, simplificată politica fiscală etc., informează serviciul de presă al MEI.

„Republica Moldova oferă avantaje şi oportunităţi investiţionale pentru mediul de afaceri american în toate domeniile prioritare ale ţării. În mod special, domeniul IT are un potenţial foarte mare de dezvoltare şi trebuie exploatat. În acest sens, propunem organizarea unor forumuri bilaterale în toamna acestui an, pentru a prezenta succesele înregistrate la acest capitol şi facilităţile pe care le oferă parcul IT din Moldova, unde sunt înregistrate circa 250 de companii”, a subliniat Chiril Gaburici.

Ambasadorul James Pettit a apreciat vizita recentă a delegaţiei Republicii Moldova în SUA şi măsurile întreprinse de Guvern în vederea avansării schimburilor comerciale şi majorării volumului comerţului bilateral. 

Diplomatul a salutat iniţiativa ministrului Economiei şi Infrastructurii ca Statele Unite să ofere asistenţă tehnică de instruire antreprenorială şi de marketing destinată businessului autohton. Oficialii americani au menţionat că domeniul IT, este unul cu potenţial, care va înregistra cele mai bune şi vizibile rezultate.

În cadrul dialogului, a fost discutată necesitatea activării grupurilor de lucru existente în cadrul Dialogului Strategic pentru eficientizarea cooperării economice. Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în perioada ianuarie-mai 2018, a înregistrat suma de circa 42 milioane de dolari, în creştere cu 2,65% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite