CHIȘINĂU: „Vizita vicepreședintelui american demonstrează că Moldova reprezintă interes pentru SUA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta va fi prima vizită de rang înalt efectuată de către un oficial american de la proclamarea independenței de către Republica Moldova. Potrivit serviciului de presă al ambasadei SUA, vicepreședintele Joseph Biden se va întâlni cu liderii de la Chişinău pentru a discuta relațiile bilaterale, perspectivele de dezvoltare a acestora și problemele regionale.

„Această vizită demonstrează că Moldova reprezintă interes pentru Statele Unite ale Americii. Este un semnal de apropiere și consolidare a relațiilor cu SUA", a declarat Victor Chirilă, director Executiv al Asociației pentru Politică Externă (APE).

Vizita este preconizată pentru 11 martie, iar jurnaliștii de la ziarul american „The Washington Post" anunță că Republica Moldova nu va fi unica ţară pe care oficialul intenţionează să o viziteze. Acesta va efectua, de asemenea, vizite în Finlanda şi Rusia. „Este un semnal de susținere din partea Americii pentru reformele democratice și economice care se desfășoară în Republica Moldova, şi pentru aspiraţiile acesteia la integrarea în UE", anunță serviciul de presă al ambasadei.

Invitația oficialului American de a veni la Chișinău a fost făcută de către Prim-ministrul Vlad Filat în timpul vizitei efectuate în ianuarie 2010 în SUA. Vizita lui Joseph Biden va dura doar o zi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite