Centru cultural românesc la Universitatea din Comrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Viorel Badea a anunţat deschiderea unui centru cultural românesc la Universitatea din Comrat. Anunţul a fost făcut cu ocazia dezbaterii "Beneficiile europenizării. Exemplul României", acţiune organizată de Asociaţia Convergenţe Europene, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Comrat.

În opinia lui Viorel Badea, populaţia din zonă are o mare nevoie de integrare şi participare la evenimente comune cu România, subliniind că “referendumul din Găgăuzia şi mişcările politice existente au fost generate şi de o lipsă a noastră în zonă”. “Am avut trei întâlniri în ultima lună la Comrat. Am avut o întâlnire la Vulcăneşti prin care s-a realizat o donaţie de carte, 6.000 de volume la liceul Mihai Eminescu din Comrat respectiv 1.000 de volume la Universitatea din Comrat. Prin această acţiune am dorit să ridic câteva teme de reflecţie şi anume, tema europeană şi tema integrării”, a declarat Viorel Badea.

Senatorul a precizat că au existat pe parcursul acestor întâlniri diverse reacţii şi numeroase afirmaţii cu privire la parcursul european al Republicii Moldova explicabile prin faptul că publicul şi-a cules de-a lungul timpului informaţiile din ziarele şi posturile de televiziune ruseşti care creaza o percepţie falsă despre Uniunea Europeană. În vizunea sa, este nevoie de un curs de integrare la Universitatea Liberă din Chişinău, adăugând că, prin aceste eforturi se va crea o nouă atitudine publică referitoare la limba română utilizată deficitar şi cultura română, care nu este cunoscută.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite