Cei şase deputaţi care au părăsit PDM au format grupul parlamentar „pro-Moldova”

Cei şase deputaţi care au părăsit PDM au format grupul parlamentar „pro-Moldova”

Cei şase deputaţi care au părăsit Partidul Democrat au format grupul parlamentar „pro-Moldova”. Conducătorul grupului a fost desemnat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului. Deputatul Sergiu Sîrbu s-a ales cu funcţia de secretar al grupului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îmi pare rău că domnul Sîrbu în ecuaţia asta nu s-a ales cu o funcţie mai mare, dar dacă o să slujească, poate îi va reuşi ceva”, a fost reacţia deputatului PDM Dumitru Diacov la anunţul lui Sergiu Sîrbu despre formarea grupului parlamentar.

Amintim că un grup din şase deputaţi ai Partidului Democrat au anunţat miercuri, 19 februarie, că părăsesc formaţiunea condusă de Pavel Filip. Printre aceştia sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu şi Vladimir Cebotari, cei care au deţinut funcţiile de vicepreşedinte când partidul era condus de Vlad Plahotniuc, dar şi deputaţii Corneliu Padnevici, Eleonora Graur şi Grigore Repesciuc.

Deputatul Andrian Candu a adus mai multe acuzaţii la adresa noii conduceri a Partidului Democrat, subliniind că formaţiunea are o agendă ascunsă, se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că negociază cu Partidul Socialiştilor, în secret, patru funcţii în Guvern.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că plecarea celor şase deputaţi din partid, în frunte cu Andrian Candu, a fost pregătită încă pe vremea când Vlad Plahotniuc conducea formaţiunea. Însă, atunci, această acţiune ar fi eşuat.

Liderul PDM, Pavel Filip, spune că a luat act de decizia celor şase deputaţi de a părăsi formaţiunea şi că decizia acestora era una previzibilă „având în vedere anumite evenimente din ultimele luni”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările