CEDO a respins plângerea fostului deputat moldovean Pantelei Sandulachi în dosarul de 400.000 de Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii de la Strasbourg califică drept inadmisibilă punerea pe rol a cererii fostului deputat, pe motiv că nu au constatat în acest caz violarea drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Convenţia Europeană, anunţă Prime TV.

Fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova s-a plâns la CEDO pentru că iar fi fost violate drepturile şi libertăţile prevăzute de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, potrivit Prime TV.

Anul trecut, Pantelei Sandulachi a încasat de la Ministerul Finanţelor 400.000 de euro, prejudiciul stabilit de Curtea de Apel Chişinău pentru tergiversarea unui proces de judecată. Ulterior, Curtea Supremă de Justiţie a decis că Sandulachi trebuie să returneze statului 399.000 de euro, lucru care însă nu s-a întâmplat până acum.

Procurorii Anticorupţie au deschis un dosar penal şi pe numele ministrului Finanţelor, Veaceslav Negruţa, întrucât acesta i-a transferat banii lui Sandulachi, înainte ca decizia judecătorească să fie irevocabilă.

„Ministerul a fost obligat să execute titlul executoriu emis de Curtea de Apel Chişinău. De obicei, şi eu, şi colegii mei suntem purtaţi prin instanţe pentru neexecutarea deciziilor de judecată. Acum ni se aduc învinuiri nefondate. În activitatea mea, m-am condus doar de norma legală“, s-a apărat Veaceslav Negruţa după ce oamenii legii au anunţat că ministrul este bănuit în acest dosar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite