CEC a declară alegerile prezidenţiale valabile. Peste 40% din alegători şi-au exprimat deja votul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO moldova24.info
FOTO moldova24.info

Comisia Electorală Centrală declară valabil scrutinul prezidenţial. Anunţul a fost făcut în briefingul de presă de la 16.00, oră până la care au votat peste un milion o sută de mii de alegători, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 39%.

Comuna Pocrovca, raionul Donduşeni, rămâne localitatea cu cea mai mare prezenţă la vot, puţin peste 71%. La polul opus este localitatea Caracuşenii Vechi din raionul Briceni, unde s-au înregistrat o prezenţă la vot de peste 12%.

În municipiul Chişinău cei mai activi au fost alegătorii din sectorul Râşcani, cu o prezenţă la vot de peste 42%. În sectoarele Botanica, Centru şi Buiucani au votat puţin peste 41% din alegătorii înscrişi pe liste, iar în sectorul Ciocana – puţin peste 40%.

Referindu-se la alegătorii din stânga Nistrului, Vladimir Şarban, membru al CEC, a spus că cei care au avut intenţia de a-şi exercita dreptul la vot au putut şi o mai pot face. În cele 30 de secţii de votare deschise în acest scop în dreapta Nistrului, inclusiv cinci în municipiul Chişinău, au votat în total 3500 de alegători transnistreni, până la ora 16.00.

Cel mai activ s-a votat la secţia de votare din localitatea Varniţa, Anenii Noi, unde au venit peste 2400 de alegători din stânga Nistrului. La adresa CEC şi a Comisiei Unificate de Control nu au fost sesizate situaţii ieşite din comun, lucru care bucură, a spus Vladimir Şarban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite