CEC  a decis să deschidă 150 de secţii de votare peste hotare pentru alegerile din 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri locale partiale foto arhiva

Comisia Electorală Centrală va deschide 150 de secţii de votare peste hotarele Republicii Moldova. În scopul executării hotărârii Curţii de Apel Chişinău din 17 iunie şi a deciziei Curţii Supreme de Justiţie din 22 iunie curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a organizat consultări suplimentare cu factori de decizie din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), transmite IPN.

Având la bază devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 întocmit în baza evaluării necesităţilor pentru 150 secţii de votare, CEC a transmis spre avizare finală MAEIE o listă, la fel, cu 150 secţii de votare, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al CEC.

În context, MAEIE a comunicat despre îndeplinirea condiţiei ce vizează obţinerea acordului autorităţilor competente ale statelor străine, precum şi a confirmat posibilitatea asigurării din punct de vedere logistic a procesului de votare, inclusiv identificarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiile de votare şi sediilor acestora.

Drept rezultat, a fost aprobată, cu votul unanim al membrilor CEC, lista secţiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar Consiliul electoral al circumscripţiei electorale pentru secţiile de votare constituite în străinătate nr. 38 va ajusta hotărârea privind constituirea birourilor electorale ale secţiilor de votare în străinătate în corespundere cu hotărârea CEC.

Decizia CEC vine în pofida faptului că, mai devreme, Curtea de Apel Chişinău a obligat Comisia Electorală Centrală să deschidă în străinătate cel puţin 191 de secţii de votare, iar ulterior Curtea Supremă de Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite