Ce spune Dumitru Diacov despre o posibilă existenţă a unor legături dintre privatizarea Air Moldova şi Ilan Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Air Moldova

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că nu a participat la procesul de privatizare a companiei „Air Moldova” şi nu cunoaşte toate subtilităţile. Însă este de părere că primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, nu este implicat în privatizarea companiei de stat, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

„Nu cred că este aşa genial Şor ăsta că unde dai îi Şor. (...) Aceste presupuneri în mare parte au fost formulate de opoziţie”, a declarat Dumitru Diacov la emisiunea „Adevărul Live Moldova”.

Diacov consideră că, totuşi, compania românească Blu Air, care a preluat 49% din acţiunile „Air Moldova”, „are un cuvânt de spus”.

„Astăzi are 49%, mâine poate să aibă 52%”, susţine democratul.

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldoveneşti „Air Moldova”, a fost desemnată câştigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air. Agenţia Proprietăţi Publice anunţă într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacţiei este de 1,2 miliarde de lei.

Presa de investigaţie relatat despre anumite legături dintre privatizarea „Air Moldova şi Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite