Ce spune avocata poporului despre angajarea lui Godorog, condamnat penal pentru proxenetism, şi despre o eventuală depunere a mandatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Natalia Moloşag
Natalia Moloşag

Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism, pe care avocatul poporului, Natalia Moloşag, l-a reprezentat în perioada în care activa în calitate de avocat, a fost convocat la Oficiul Avocatului Poporului în baza unui contract de prestări servicii pe bază de voluntariat, încheiat pentru perioada octombrie-decembrie 2021. Acesta avea sarcini de şofer, dar şi pază de corp, a precizat Natalia Moloşag într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Natalia Moloşag spune că Dumitru Godorog i-a fost client într-un dosar în care acesta şi-a recunoscut vina şi şi-a ispăşit pedeapsa. Dorind să-i ofere posibilitatea să se reintegreze social, l-a angajat la biroul său de avocatură. După care, l-a convocat şi la Oficiul Avocatului Poporului. Cât despre cei care au distribuit informaţia în spaţiul public, Natalia Moloşag spune că au făcut-o din răzbunare, pentru a-l calomnia, după ce au fost depistate „lucruri urâte” în instituţie, iar recent a fost sesizat Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Inspecţia Financiară pentru efectuarea unor verificări.

Ombudsmanul afirmă că Dumitru Godorog nu a s-a implicat în exercitarea mandatului de avocat al poporului şi nici nu a avut acces la date cu caracter personal. Confirmând faptul că a vizitat penitenciarul de la Lipcani împreună cu Dumitru Godorog, avocatul poporului spune că acesta a însoţit-o pentru a-i asigura securitatea, întrucât „penitenciarele din Republica Moldova au o problemă de lipsă de angajaţi şi există riscuri pentru persoanelor care vin în monitorizare”. Probabil, din lipsă de experienţă în conducerea unei instituţii publice, a admis această situaţie.

Natalia Moloşag declară că este gata să demisioneze, în cazul în care se va constata că a admis abateri sau a denigrat imaginea instituţiei pe care o conduce.

Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic a emis o declaraţie privitoare la informaţiile apărute în spaţiul public, care se referă la situaţia legată de Oficiul Avocatului Poporului. Organizaţiile membre ale Platformei Naţionale din Moldova a Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia descrisă de unele surse media privind încălcările admise de către avocata poporului. FSCPE a solicitat structurilor competente să investigheze circumstanţele apărute în presă. „În cazul în care informaţiile descrise în presă se confirmă, organizaţiile îi cer ombudsmanului  Natalia Moloşag să-şi prezinte imediat şi necondiţionat demisia, deoarece prejudiciile aduse instituţiei Avocatul Poporului sunt incomensurabile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite