Ce spun foştii preşedinţi ai Republicii Moldova despre vizita Patriarhului Chiril

Ce spun foştii preşedinţi ai Republicii Moldova
despre vizita Patriarhului Chiril

Vladimir Voronin, liderul PCRM FOTO: Arhivă

Fostul şef de stat, Petru Lucinschi, susţine că vizita vizita Patriarhului Chiril în Republica Moldova este foarte important, iar Vladimir Voronin speră că aceasta va uni moldovenii şi-i va face mai toleranţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, crede că acest eveniment este foarte important. „Noi folosim fraza: biserica este despărţită de stat, dar religia nu e despărţită de oameni. Suntem o ţară ortodoxă şi vizita primei persoane a Patriarhiei este un eveniment pentru toţi credincioşii. Majoritatea problemelor din societate pornesc de la demoralizare, de la pierderea credinţei“, crede Petru Lucinschi.

Totodată, fostul preşedinte are numai cuvinde de laudă pentru capul Bisericii Ortodoxe Ruse. „Este un om erudit şi extraordinar. Este un moment festiv, dar nu politic“, a conchis fostul şef de stat.

Cel de-al treilea preşedinte, Vladimir Voronin, liderul PCRM speră că vizita Patriarhului rus îi va face pe moldoveni mai toleranţi şi „că-i va întoarce cu faţa spre credinţă“.

„Este un moment istoric, semnificativ şi important pentru toţi credincioşii de la noi. Nu este prima mea întâlnire cu Patriarhul, dar de fiecare dată este ceva de suflet“, a declarat Vladimir Voronin, liderul PCRM.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările