Ce s-a discutat la prima şedinţă a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupţie şi reformei justiţiei pe lângă prim-ministru

Ce s-a discutat la prima şedinţă a Consiliului de coordonare a politicilor anticorupţie şi reformei justiţiei pe lângă prim-ministru

FOTO gov.md

Consiliul de coordonare a politicilor anticorupţie şi reformei justiţiei, prezidat de prim-ministrul Maia Sandu, s-a întrunit în prima şedinţă luni, 16 septembrie, unde a fost discutată funcţionalitatea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, dar şi alte subiecte de importanţă majoră, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

La prima şedinţă au fost stabilite cadrul, priorităţile şi modul de funcţionare ale Consiliului. De asemenea, au fost discutate mai multe teme prioritare de interes public a căror soluţionare cere efortul comun al autorităţilor publice centrale şi al instituţiilor de drept. 

Consiliul Anticorupţie este o platformă pentru examinarea problemelor sistemice şi de politici în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei şi reforma justiţiei şi pentru coordonarea eforturilor între autorităţile publice competente în vederea implementării cu succes a politicilor adoptate.
 
Din consiliu fac parte prim-ministrul, ministrul Justiţiei şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Inspectoratului General al Poliţiei, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupţie, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Centrului Naţional Anticorupţie, Autorităţii Naţionale de Integritate, Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor şi ai Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: