Ce avere a declarat Vlad Plahotniuc pentru anii 2017 - 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, pare să fie cel mai bogat politician care participă în alegerile parlamentare din 24 februarie. Potrivit declaraţiei sale de avere, publicate de CEC, democratul afirmă că a obţinut pentru anii 2017 - 2018 venituri în valoare de peste 4.5 milioane de euro, 11.5 milioane de lei şi 347.500 dolari, doar de la noua sa companie „Vanguard International LTD”, firmă cu sediul la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

O altă sursă de venit, indicată în declaraţia de avere, provine de la Prime Management SRL. Compania i-a adus lui Vlad Plahotniuc aproape 4.2 milioane de lei.

În total, cel puţin potrivit declaraţiei de avere, Vlad Plahotniuc este acţionarul a patru companii, două din R.Moldova şi altele două din străinătate: General Media Group Corp SRL (sediul Chişinău), General Radio Group Inc SRL (Chişinău), Vanguard International LTD (sediul Abu Dhabi, emiratele Arabe Unite) şi Vanguard International Group LTD (Apia, capitala insulelor Samoa).

Alte venituri liderul PDM le-a obţinut de la companiile Douanes Clifford Chance şi Transkapital, care i-au oferit lui Plahotniuc peste 46 mii de franci elveţieni şi, respectiv, 15.000 dolari pentru „retur servicii juridice”.

Plahotniuc deţine conturi bancare la trei bănci din R.Moldova. La Mobiasbank, democratul are în conturi peste 121 mii de dolari, la Victoriabank - circa 550 mii de euro şi aproximativ 517 mii de dolari, iar la Moldova-Agroindbank peste 73 mii de dolari.

În această perioadă, Vlad Plahotniuc a vândut un automobil la preţul de circa 1 milion de lei şi a cumpărat altele trei, fiecare la preţ puţin peste 1 milion de lei. Este vorba despre trei mercedesuri: 600L (2016) şi două mercedesuri GLS 400 (2018). Pe lângă aceste trei automobile, Plahotniuc susţine că deţine şi un alt Mercedes S600L (2009).

Plahotniuc a indicat că are şi o colecţie impresionantă de cărţi anticariat, dobândite între anii 1994 - 2008, valoarea cărora este estimată la peste 3 milioane de lei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, Plahotniuc a obţinut „cărţi universale” în valoare de 7.8 milioane de lei, dar şi un pian de 131.000 de euro, în anul 1994.

Plahotniuc a declarat că nu deţine în proprietate terenuri, iar la capitolul „clădiri şi construcţii”, democratul susţine că are în proprietate un apartament de 234 m.p., în valoare de 1.5 milioane de lei, două garaje a circa 48 mii de lei fiecare şi un spaţiu comercial în posesie prin contract de locaţiune de 300 m.p.

Amintim că în alegerile parlamentare din 24 februarie, Vlad Plahotniuc va candida primul pe lista de partid a PDM, dar şi în circumscripţia uninominală de la Nisporeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite