Cazul Navalnîi: Germania ameninţă Rusia cu sancţiuni

Cazul Navalnîi: Germania ameninţă Rusia cu sancţiuni

Clinica din Berlin unde a fost spitalizat Aleksei Navalnîi Christian Mang / Reuters / Scanpix / LETA

Ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, a ameninţat Federaţia Rusă cu aplicarea sancţiunilor diplomatice, dacă se va demonstra că autorităţile ruse stau în spatele otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Heiko Maas a declarat că Germania va proceda exact ca în cazul asasinării comandantului cecen, de origine georgiană, Zelimhan Hangoshvili, împuşcat mortal în 2019, într-un parc din Berlin, de către un killer rus. Atunci, Germania a expulzat doi diplomaţi ruşi, iar Federaţia Rusă a răspuns cu expulzarea a doi diplomaţi germani.

Aleksei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, prezintă „urme de otrăvire”, a anunţat luni Spitalul Charite din Berlin, în care opozantul a fost transferat în weekend din Siberia. Medicii germani nu îndepărtează riscul unor sechele pe termen lung, mai ales asupra sistemului nervos.

Considerat drept principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost internat joi, la Omsk, în comă, după ce s-a simţit rău în avionul cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova.
 
El a fost transportat către Berlin, cu un avion privat închiriat de către un ONG german. 
 
Medicii din Omsk au refuzat iniţial să dea undă verde evacuării lui Navalnîi. Ei susţin totodată că nu au găsit urme de otravă în corpul său. Două laboratoare din Rusia anunţă acelaşi lucru.
 
Totuşi, potrivit Moskovskii Komsomoleţ, Navalnîi a fost urmărit îndeaproape în ultimul timp de agenţi din cadrul FSB.
 
Echipa lui Navalnăi afirmă răspicat că opozantul este victima unei otrăviri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările