Cavcaliuc, către poliţişti: Diferiţi actori politici vor să vă influenţeze ca voi să aveţi dubii în actuala conducere. Vă îndemn să nu ne lăsăm provocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cavcaliuc

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a transmis un mesaj către toţi poliţiştii din Republica Moldova, în contextul situaţiei politice de la Chişinău. Potrivit lui, diferiţi actori politici încearcă să influenţeze poliţiştii, să-i demoralizeze, pentru ca aceştia să aibă dubii în actuala conducere a IGP, MAI şi Guvern, „dezinformându-vă şi manipulând cu diferite interpretări în interesul lor”.

„În calitate de conducător de rang înalt al Poliţiei Naţionale, care am fost, sunt şi voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocaţi, să respectăm cu sfinţenie constituţia, legislaţia şi jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de poliţist”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

El susţine că „societatea are mare încredere în noi, că vom fi înţelepţi, puternici şi vom asigura în continuare liniştea şi ordinea publică, ca ei cetăţenii să se poată bucura de viaţă, să întemeieze familii, să nască copii şi să poată merge liniştit la serviciu, şcoală sau la grădiniţă, în maximă siguranţă”.

„Astăzi este foarte actuală poezia mea „Poliţistul devotat”, pe care am compus-o acum câţiva ani, când Republica Moldova şi Poliţia Naţională se afla în situaţie similară şi aceeaşi actori politici, atunci nu ne zâmbeau frumos, ca şi zilele acestea, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convinea că stăteam ca şi astăzi fermi la straja ordinii de drept”, a spus şeful adunct al IGP.

Amintim că şase poliţişti din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, care a anunţat marţi, 11 iunie, că se va subordona noului ministru de Interne, Andrei Năstase, şi că susţin Guvernul Maiei Sandu, declarat neconstituţional de Curtea Constituţională, au fost suspendaţi din funcţie.

Inspectoratul General de Poliţie vine cu precizări pe subiectul suspendării din funcţie a celor şase poliţişti care şi-au declarat susţinerea pentru Guvernul Maiei Sandu. Potrivit IGP, poliţiştii care şi-au exprimat public viziunile politice au încălcat jurământul poliţistului. IGP mai spune că percheziţii în subdiviziunea în care activează poliţiştii respectivi nu s-au făcut, iar intervenţia mascaţilor a fost necesară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite