Candu: Suspendarea preşedintelui ţării prin impeachment este o procedură complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Andrian Candu afirmă că suspendarea din funcţie a lui Igor Dodon cu votul deputaţilor reprezintă o procedură mult mai complicată, decât înregistrarea unui proiect de hotărâre în Parlament. Reacţia speakerului vine după ce fracţiunea PL a semnat o hotărâre în acest sens, pentru a începe procedura de demitere a şefului statului.

„În general, potrivit procedurii trebuie formată o comisie. Comisia examinează care sunt încălcările, se constată încălcările de această comisie şi este expediat dosarul la Curtea Constituţională. CC se expune în privinţa existenţei unor circumstanţe. Abia după asta, plenul Parlamentului poate să ia o decizie. Ulterior, chiar dacă Parlamentul ia o decizie de suspendare, care poate fi nu mai mult de 30 de zile, trebuie organizat un referendum. Deci, e mult mai complicat decât pur şi simplu să faci o acţiune de PR precum au făcut-o colegii noştri din PL”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui briefig de presă joi, 21 septembrie.

Preşedintele Parlamentului a mai adăugat că democraţii urmăresc activitatea şefului statului, iar atunci când vor considera că există temei pentru ca acesta să fie suspendat, ei vor iniţia procedurile necesare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite