Candu: Maia Sandu avea şanse mari să devină preşedinte, dacă nu avea un mesaj agresiv faţă de PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speaker-ul Andrian Candu susţine că Maia Sandu ar fi avut o mare şansă să câştige alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie 2016, în faţa lui Igor Dodon, dacă nu era să aibă un mesaj atât de agresiv în raport cu Partidul Democrat.

„Eu personal mi-am convins colegii şi prietenii să votăm cu Maia Sandu. Maia Sandu avea şansă foarte mare să devină preşedinte. Tot ce trebuia ea să ştie să vină cu un mesaj mai puţin agresiv faţă de colegii mei de partid, faţă de mine şi faţă de PD. Fiindcă PD până la urmă înseamna o varietate de oameni, înseamnă foarte multe personalităţi. Înseamnă 50 de mii de membri care urmau cu familiile lor să meargă la vot. În situaţia în care ea s-a aliniat de un reprezentant al unei grupări criminale, şi în studiouri nu făcea altceva decât blama în stânga şi în dreapta o echipă care putea să-i favorizeze un vot”, a menţionat Andrian Candu la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău. 

Amintim că Marian Lupu, candidatul PDM la prezidenţiale, s-a retras pe 26 octombrie 2016 din cursă, în favoarea Maiei Sandu, motivându-şi decizia prin faptul că Sandu are şanse mai mari de a-l învinge pe Igor Dodon.

Cu toate acestea, televiziunile ce aparţin lui Vlad Plahotniuc nu o promovau pe Maia Sandu, ba deopotrivă, au arătat-o adesea într-o lumină mai puţin pozitivă. Precum a fost cazul celor 30.000 de sirieni care ar urma să vină în Moldova dacă Maia Sandu câştigă alegerile, ca urmare a unei înţelegeri între Maia Sandu şi Angela Merkel.

În urma scrutinului electoral din 13 noiembrie, Maia Sandu a acumulat 48% din voturile cetăţenilor, iar Igor Dodon 52%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite